ΔΗΜΑΡ: Τα καλύτερα υπαλληλάκια.

Posted: 26/11/2013 in Επικαιρότητα
Ετικέτες: , , , , ,

ÂÅÍÉÆÅËÏÓ Å- ÊÏÕÂÅËÇÓ Ö- ÓÕÍÁÍÔÇÓÇΜας ενημερώνει το TVXS:

Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή για τα υποβρύχια θα καταψηφίσει η ΔΗΜΑΡ, όπως αποφάσισε η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος στην τελευταία συνεδρίασή της. Παράλληλα η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσει και τον προϋπολογισμό ενώ θα υπερψηφίσει την τροπολογία Γεωργιάδη για τα φάρμακα.

Στη σχετική ανακοίνωσή για τις αποφάσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας και της εκτελεστικής επιτροπής αναφέρεται:

Η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό γιατί ενισχύει τις κοινωνικές ανισότητες και την υπερφορολόγηση. Ο προϋπολογισμός δεν κατάφερε να ανοίξει ούτε μια χαραμάδα προοπτικής και ελπίδας. Απουσιάζει οποιοδήποτε σχέδιο  για την αντιμετώπιση σημαντικών κοινωνικών και οικονομικών θεμάτων, όπως η ύφεση και η ανεργία ενώ απουσιάζει – αντί να κυριαρχεί- η αναπτυξιακή διάσταση.

Θα ψηφίσει θετικά για την τροπολογία που αφορά τα φάρμακα. Η ρύθμιση αποτελεί ένα βήμα για τη μείωση της τιμής των φαρμάκων προς όφελος των πολιτών.

Για την εξεταστική επιτροπή για τα υποβρύχια θα καταψηφίσει τη σχετική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα την ύπαρξη πολιτικών ευθυνών στη διαχείριση του ζητήματος των υποβρυχίων και των ναυπηγείων. Η ΔΗΜΑΡ ωστόσο δεν επιλέγει την τεχνητή πόλωση και την ποινικοποίηση της πολιτικής αντιπαράθεσης,  την οποία, εξάλλου εκμεταλλεύονται οι εχθροί του κοινοβουλευτισμού.

Ο Φώτης Κουβέλης έχει δεχθεί τις τελευταίες δεκαετίες πολύ μεγάλη κριτική για τη στάση του όσο βρισκόταν στο Συνασπισμό. Πολλές φορές θεωρούσα ότι η κριτική παραήταν σκληρή ίσως και άδικη. Τελικά είχα εγώ άδικο. Γιατί όσα άκουγα όλα αυτά τα χρόνια από ανθρώπους του Συνασπισμού (ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια) , ο Κουβέλης και το κόμμα του τα αποδεικνύουν καθημερινά με τη στάση τους.

Έχουν δίκιο όσοι λένε ότι πίσω από αυτό το πράο και σχεδόν «άγιο» ύφος , της καλής , ευγενικής , ρεαλιστικής και κυρίως «υπεύθυνης» Αριστεράς , δεν κρύβεται τίποτα άλλο , παρά μια ομάδα δουλοπρεπών ανθρώπων. Υπαλληλάκια των πραγματικών κυβερνώντων της χώρας , των 5-10 μεγάλων επιχειρηματιών , εκδοτών  , καναλαρχών , πάντα σε ετοιμότητα να εκτελέσουν τις εντολές τους.

Μια τέτοια εντολή εκτελούν και τώρα , στο όνομα της πολιτικής σταθερότητας , αρνούμενοι να υπερψηφίσουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξέταση ευθυνών του Βαγγέλη Βενιζέλου για την υπόθεση των υποβρυχίων.

Με τη λογική του «κράτα με να σε κρατώ» , Σαμαράς , Βενιζέλος και Κουβέλης συνεχίζουν να εξευτελίζονται και να προσπαθούν να κρατηθούν στην  εξουσία , με μόνα τους όπλα ότι αποτελούν «τα καλύτερα κορίτσια» των νταβατζήδων , εγχώριων και Ευρωπαίων. Τα πιο βολικά και διατεθειμένα να υπηρετήσουν όλα τα γούστα.

Όσα ψέμματα κι αν πουν τα συστημικά ΜΜΕ , όσες «αγιογραφίες» κι αν δημιουργήσουν , ειδικά για το …απόκομμα της ΔΗΜΑΡ ο δρόμος της εξόδου από τη Βουλή είναι αγύριστος.

Όσοι μπορέσουν θα προσπαθήσουν να προσαρτηθούν σε διάφορες… «Ελιές» να σώσουν το τομάρι τους. Όσο για τον κυρ-Φώτη; Καλά να ‘μαστε και σε 2 χρονάκια θα βρεθεί μια θεσούλα , τιμητική , για να επιβραβευθεί για τις υπηρεσίες του , παριστάνοντας τον επόμενο βαλσαμωμένο πρόεδρο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s